Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe verdachten diefstal 'De schreeuw'

Shownieuws

De politie in Noorwegen is opzoek naar acht nieuwe verdachten die betrokken zouden zijn bij de diefstal van het schilderij 'De schreeuw' van Edvard Munch.

De politie in Noorwegen is op zoek naar acht verdachten die betrokken zouden zijn bij de diefstal van het schilderij 'De schreeuw' van Edvard Munch. Dit meldt BBC News. "We voorzien nieuwe arrestaties", zegt inspecteur Iver Stensrud. Eerder dit jaar zijn vijf mensen in staat van beschuldiging gesteld, van wie er nog drie vastzitten.

Vorig jaar werd het wereldberoemde kunstwerk samen met het schilderij 'Madonna' op klaarlichte dag gestolen uit het Munch Museum in Oslo. Sindsdien is niets meer vernomen van de werken. De stad Oslo, eigenaar van de schilderijen, heeft 250 duizend euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot de terugkeer van de schilderijen.

'De schreeuw' is het bekendste schilderij van Munch. Volgens kenners is de waarde van het befaamde kunstwerk niet in geld uit te drukken. Munch heeft vier versies van het schilderij gemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen