Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Baldwin beloond voor inzet dierenrechten

Shownieuws

Alec Baldwin ontvangt tijdens een gala ter ere van het 25-jarig bestaan van dierenrechtenorganisatie Peta een award voor zijn inzet voor de dierenrechten.

Alec Baldwin ontvangt tijdens een gala ter ere van het 25-jarig bestaan van dierenrechtenorganisatie Peta een onderscheiding. De organisatie kent hem de prijs toe voor een documentaire waaraan hij twee jaar geleden heeft meegewerkt. Deze leidde ertoe dat fastfoodketen Burger King vegetarische burgers in het assortiment opnam.

In de documentaire 'Meet your meat' is de 47-jarige Baldwin de verteller. Hij pleit onder meer voor het omarmen van een vegetarisch dieet en voor een wet die misbruik van dieren ten gunste van voedselproducten tegengaat. Burger King werkt sindsdien samen met Peta (People for the ethical treatment of animals) aan het bewerkstelligen van deze wensen.

Pamela Anderson en Chrissie Hynde van de Pretenders ontvingen eerder al de Linda McCartney Memorial Award. Linda McCartney, die in 1988 aan borstkanker is overleden, was overtuigd vegetariër en zette zich gedurende haar leven actief in voor de rechten van dieren.

Het gala vindt op 10 september plaats in Hollywood. Onder de genodigden bevinden zich Dennis Rodman en Andy Dick. Het evenement wordt gepresenteerd door komiek Fred Willard.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen