Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bezittingen Elvis Presley te zien in Amsterdam

Shownieuws

De bezittingen van Elvis Presley zijn vanaf eind augustus te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De woonkamer van Graceland is onder meer te bewonderen.

De persoonlijke bezittingen van Elvis Presley zijn vanaf eind augustus te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Zijn favoriete Harley Davidson, zijn karate-outfit en zelfs de woonkamer van zijn woning Graceland worden tentoongesteld. 'Footsteps of Elvis' is te zien van 27 augustus tot 18 september.

De tentoonstelling is samengesteld door vrienden van 'The king of rock ´n roll' en leden van de 'Memphis Maffia', zijn vaste bodyguards. Zij vertellen met 'Footsteps of Elvis' hun eigen verhaal over het leven van de superster.

Onderdeel van de fototentoonstelling is ´Birth of rock', een collectie van niet eerder vertoonde foto's van Lew Allen. De fotograaf werd beroemd door zijn foto's van Elvis tijdens het historische concert in Cleveland. Allen was als schoolkrantfotograaf de enige fotograaf die aanwezig was.

Als Elvis nog geleefd had, zou hij dit jaar zijn 70ste verjaardag hebben gevierd. Dinsdag is het 28 jaar geleden dat hij is overleden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen