Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtszaak 'Terminator 2' voortgezet

Shownieuws

Een Australische koppel mag de rechtszaak tegen de regisseur van 'Terminator 2' voortzetten. Dat heeft een federale rechtbank in Amerika maandag bepaald.

Een Australische koppel mag de rechtszaak tegen de regisseur van 'Terminator 2' voortzetten. Dat heeft een federale rechtbank in Amerika maandag bepaald. Fillia en Constantinos Kourtis beweren dat zij 'het karakter dat van vorm kan veranderen' hebben bedacht. Volgens de familie Kourtis is hun idee op een onwettige manier gebruikt.

Fillia en Constantinos zouden in 1987 op het idee zijn gekomen toen zij een film wilden maken met de titel 'The Minotaur'. Het koppel vroeg scriptschrijver William Green een script voor de film te schrijven. Volgens Kourtis heeft Green het script aan regisseur James Cameron laten lezen. Zij zou het idee hebben gestolen. James Cameron heeft nog niet op de beschuldiging gereageerd.

Nadat 'Terminator 2' uitkwam, klaagde Green regisseur Cameron aan. Green beweerde dat hij de eigenaar van het script was. De rechter seponeerde de zaak echter. Vervolgens klaagde de familie Kourtis Green aan, omdat het echtpaar beweerde dat het script van hen is.

Na de overwinning op Green hebben Fillia en Constantinos een rechtszaak tegen Cameron aangespannen, maar die werd door hen verloren. Het Australische echtpaar ging daarop in beroep. De rechter heeft nu bepaald dat het stel de rechtszaak tegen Cameron mag voortzetten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen