Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Non bidt tegen verfilming 'Da Vinci Code'

Shownieuws

Een rooms-katholieke non heeft bij de Engelse Lincoln Cathedral geprotesteerd tegen de verfilming van 'The Da Vinci Code'. Zij vindt het boek ketters.

Een rooms-katholieke non heeft bij de Engelse Lincoln Cathedral geprotesteerd tegen de verfilming van 'The Da Vinci Code'. Zuster Mary Michael heeft in protest twaalf uur lang in geknielde houding buiten de kathedraal gebeden, meldt de Britse omroep BBC.

De 61-jarige non gelooft dat de film, gebaseerd op een boek van Dan Brown, ketterij bevat. Hoofdrolspeler Tom Hanks en de filmploeg zouden het protest hebben gezien, maar zuster Mary vertelt dat dit haar niet interesseert. "Het gaat er mij om wat God denkt, niet wat de filmploeg vindt", vertelt de non. "Als ik tegenover God sta tijdens het laatste oordeel kan ik zeggen dat ik mijn best heb gedaan."

The Westminister Abbey, die een grote rol speelt in het boek en de film, hebben eerder producenten verboden te filmen in de 940 jaar oude kathedraal. Woordvoerders van Westminister Abby noemen het verhaal 'theologisch onjuist' en willen niets met de verfilming van het boek te maken hebben. De filmmakers weken hierop uit naar de Lincoln Cathedral en doneerden honderdduizend Britse pond (ongeveer 146 duizend euro) aan de kathedraal.

De film, waarin een Amerikaanse academicus wordt betrokken bij een mysterieuze moord in het Louvre, gaat op 18 mei volgend jaar in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen