Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ten Damme geopereerd aan borstkanker

Shownieuws

Ellen ten Damme wordt dinsdag geopereerd aan borstkanker. Na de operatie moet de zangeres minimaal vijf dagen in het ziekenhuis blijven.

Ellen ten Damme wordt dinsdag geopereerd aan borstkanker. De 37-jarige zangeres ontdekte tijdens de opnamen voor een televisieserie in Berlijn een knobbeltje in haar borst, meldt De Telegraaf.

Onderzoek wees uit dat het weefsel 'fout' is. Ten Damme heeft zich daarop in een Nederlands ziekenhuis laten opnemen. Na de borstbesparende operatie moet de zangeres minstens vijf dagen in het ziekenhuis blijven.

Ten Damme heeft voor januari de theatertournee 'Unbeschreiblich weiblich´gepland. In deze show vertolkt ze nummers van Sarah Leander, Nina Hagen en Marlene Dietrich.

In 1988 zong Ten Damme de soundtrack van de film 'Honneponnetje'. In 'De tranen van Maria Machita' uit 1991 maakte ze haar debuut als actrice. Voor deze rol kreeg ze een Gouden Kalf. Verder speelde ze in 'The best thing in life', 'De kleine blonde dood' en 'All stars'.

Daarnaast componeert en zingt ze voor films, als soloartiest en in de band Soviet Sex. Ten Damme heeft diverse cd's uitgebracht, waaronder de soundtrack 'Caspar, the friendly ghost' in 1997 en 'Kill your darlings' in 1994, waarvoor ze een Edison-nominatie kreeg. Eerder dit jaar haalde Ten Damme als Nederlandse de finale van het Duitse songfestival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen