Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Living rights' onderscheiden op filmfestival

Shownieuws

De documentaireserie 'Living rights' van de Nederlandse regisseur Duco Tellegen heeft op het filmfestival van Locarno een eervolle vermelding gekregen.

De documentaireserie 'Living rights' van de Nederlandse regisseur Duco Tellegen heeft op het 58e internationale filmfestival van het Zwitserse Locarno een eervolle vermelding gekregen. De jury prijsde de films dit weekeinde als 'vier grootse filmische momenten, een tegengif tegen het sentimenteel verhalen', meldt Unicef Nederland.

'Living rights' bestaat uit portretten van kinderen die moeten leven in landen waar het niet zo nauw wordt genomen met de universele Rechten van het Kind. In een van de films is te zien hoe een Masai-meisje in Kenia vlucht voor het huwelijk. Vervolgens wordt haar tweelingzus uitgehuwelijkt. Elders, in Tsjernobyl, staat Lena voor een moeilijke keuze: in haar vertrouwde wereld blijven wonen of naar een adoptiefamilie in Italië verhuizen.

Het festival in Locarno staat bekend als 'het kleinste onder de grote filmfestivals'. Desondanks is het een van de oudste en meest gerenommeerde festivals van Europa. In 1946 vond het voor de eerste keer plaats. De film 'Nine lives', van regisseur Rodrigo Garcia, heeft op het festival de Gouden Luipaard gewonnen.

Tellegen maakte eerder films als 'Nisha' (2001) en 'Achter gesloten ogen' (2000). In november worden de films van 'Living rights' uitgebracht. Volgend jaar zijn ze op televisie te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen