Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse zanger ontdekt op Spaans terras

Shownieuws

Angezz werd ontdekt op een terras in Spanje. De zanger, die momenteel scoort met de single 'Bonita', werd daar ontdekt door iemand van een hotel.

De 20-jarige Nederlandse zanger Angezz, bekend van zijn single 'Bonita', is ontdekt op een terras op het Spaanse eiland Mallorca. "Ik zing vaak in Spanje. Op een dag zong ik op een terras 'Hero' van Enrique Iglesias. Een medewerker van het hotel was enthousiast. Zij bracht mij in contact met een vriend van haar uit de muziekindustrie", vertelt de zanger aan Novum Nieuws.

Angezz heeft geen Spaans bloed, al doet zijn naam dit vermoeden. "Mijn moeder is half Pools en mijn vader Nederlands." Ook zijn naam heeft niets met Spanje te maken. "Mijn echte naam is Angelo, maar dat is meer Italiaans", vertelt hij. "Angezz is verzonnen. Het is een naam met pit en echt van deze tijd."

De zanger wist op zijn 10e dat hij zanger wilde worden. In zijn vrije tijd luisterde hij alleen naar muziek van Spaanstalige artiesten, onder wie Julio en Enrique Iglesias, Ricky Martin en Marc Anthony. "Op het podium zing ik ook liedjes van hen, maar dan naar een eigen stijl toegetrokken."

Vooralsnog zingt Angezz alleen covers. Zo is zijn debuutsingle 'Bonita' een cover van de popgroep No Mercy. De zanger is van plan in de toekomst wel liedjes met anderen te gaan schrijven.

De vader van Angezz had het liefst gezien dat zijn zoon hem zou opvolgen als eigenaar van zijn viszaak. Toch hebben zijn ouders nooit moeilijk gedaan over zijn ambitie om zanger te worden. "Wel heb ik eerst mijn school moeten afmaken en mijn diploma moeten halen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen