Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bel kathedraal luidt niet door Hanks

Shownieuws

De opnamen van de nieuwe film van Tom Hanks hebben ervoor gezorgd dat de bel van de incoln Cathedral in Engeland de komende vijf dagen niet zal luiden.

De opnamen van de nieuwe film van Tom Hanks zorgen er voor dat de bel van de beroemde Engelse Lincoln Cathedral maandag voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog niet luidt. Tot en met vrijdag vindt in de kathedraal de verfilming van 'The Da Vinci code' plaats. Het klokgeluid zou de opnamen kunnen verstoren.

Lincoln Cathedral is verbouwd tot een kopie van de 940 jaar oude Westminster Abbey, waar een voornaam deel van het boek zich afspeelt. De 'verbouwing' heeft twee weken gekost. Schrijver Dan Brown is voor het boek veroordeeld door het Vaticaan en de Anglicaanse kerk. Volgens hem is Jezus getrouwd met Maria Magdalena en had het tweetal kinderen. Christenen is geleerd dat Jezus nooit is getrouwd en kinderloos is gestorven.

De regie van 'The Da Vinci code' is in handen van Ron Howard. In het verhaal wordt de Amerikaanse academicus Robert Langdon (Hanks) betrokken bij een mysterieuze moord in het Louvre. Door middel van tekens in schilderijen van Leonardo Da Vinci wordt hij naar de heilige graal geleid. Het wordt zijn missie samen met Sophie Neveu (Audrey Tatou), de kleindochter van het slachtoffer, de tweeduizend jaar oude geheimen van de heilige graal te beschermen.

'The Da Vinci code' gaat volgend jaar in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen