Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hanny: mijn overleden dochter helpt met mijn carrière

Shownieuws

Hanny gelooft dat haar carrière geregisseerd wordt door haar overleden dochter. " Debora heeft vlak voor haar overlijden gezegd dat ze mij zou gaan helpen."

Zangeres Hanny gelooft dat haar carrière tegenwoordig geregisseerd wordt door haar in februari vorig jaar overleden dochter Debora. "Mijn dochter heeft vlak voor haar overlijden gezegd dat ze mij zou gaan helpen met mijn carrière", vertelt zij aan Novum Nieuws. Het succes van de nieuwe single 'Ga met me mee' heeft de zangeres naar eigen zeggen ook te danken aan haar aan kanker overleden dochter.

Op de single is 'Duudeljo' als tweede track te horen. Het was Debora die haar moeder van boven heeft geïnstrueerd het lied op te nemen. "Ik kan niet uitleggen waarom, maar dat kreeg ik door", zegt Hanny. Oorspronkelijk zou 'Ga met me mee' uit 1975 het tweede nummer op de single zijn, 'maar het opnemen pakte zo goed uit dat we besloten hebben de volgorde op de cd om te draaien'.

De 49-jarige Hanny zegt haar dochter maanden na diens dood op een recente foto te hebben gezien. "Ik was foto's aan het bekijken van een optreden. Plotseling zie ik op de derde rij tussen het publiek Debora. Het was echt heel duidelijk. En ik weet zeker dat ze daar niet stond tijdens het optreden, maar alleen op de foto."

De zangeres zegt tijdens haar carrière weinig steun te hebben gehad van collega-artiesten. "Ik had in dit vak ooit twee hele goede vrienden, twee bekende zangers. Maar toen mijn dochter ziek werd, heb ik nooit meer iets van ze gehoord." Volgens Hanny zijn artiesten egotrippers. "Bij die grote ego's past vriendschap blijkbaar niet."

Hanny brak in 1971 op 16-jarige leeftijd door met Hanny en de Rekels. Met 'Mario' scoorde zij direct een hit. In 1976 verliet zij de groep om een gezin te stichten. Vijftien jaar later maakte Hanny met 'Maar vanavond heb ik hoofdpijn' haar comeback. Het lied werd geschreven door Pierre Kartner, maar een hernieuwde samenwerking zit er niet in. "Pierres liedjes werden steeds dubbelzinniger. Dat ging mij op een gegeven moment te ver."

De toekomst ziet Hanny 'vrolijk' tegemoet. Er wordt gewerkt aan een opvolger van 'Ga met me mee'. Ook verschijnt een nieuw album en voor het eerst een dvd van de volkszangeres. "Op de dvd komen alle hits te staan, maar wel opnieuw opgenomen. Er waren toen natuurlijk geen clips."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen