Kies je favoriete radiostation

Dossiers

James Blunt treedt in voetsporen van Celine Dion

Shownieuws

James Blunt treedt in de voetsporen van Celine Dion. Zijn single en album staan al vijf weken bovenaan de Britse hitlijsten. In 1995 bereikte Dion hetzelfde.

De debuutsingle 'Your beautiful' en het debuutalbum 'Back to Bedlam' van James Blunt staan voor de vijfde achtereenvolgende week bovenaan de Britse hitlijsten. De 28-jarige zanger treedt daarmee in de voetsporen van Celine Dion. Haar lukte dit in 1995 met het album 'Colour of love' en de single 'Think twice'.

'X & Y', het nieuwe album van Coldplay, blijft in Engeland steken op de tweede plaats. De band laat hiermee wel gerenommeerde namen als Daniel Powter, Craig David en Goldfrapp achter zich.

Vorige maand vertelde Blunt in een interview met Novum Nieuws dat hij zijn succes mede te danken heeft aan op geld beluste platenmaatschappijen. Zij zouden de consument hebben overspoeld met 'heel slechte' muziek van talentenshows als Idols. "Ik denk dat muziekliefhebbers er genoeg van hebben en nu muziek kopen waar ze van houden en plezier aan beleven."

'Your beautiful' staat in de Nederlandse top 40 op een zestiende plek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen