Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Plant doneert opbrengst cd aan Afrika

Shownieuws

Robert Plant gaat de opbrengst van zijn album aan een goed doel doneren. De organisatie steunt mensen in Mali en Niger die met het aids-virus zijn besmet.

Robert Plant doneert de opbrengst van zijn album aan een goed doel. De organisatie waaraan hij de opbrengst schenkt, steunt mensen in Afrika die met het aids-virus zijn besmet. De voormalige voorman van de rockgroep Led Zeppelin heeft het album, waarop vier nummers staan, opgenomen met zijn nieuwe band Strange Sensation.

De zanger heeft eerder een geldbijdrage geschonken aan TurtleWill, een organisatie die bedreigde schildpadden helpt. "Het gaat allemaal om het besef onder mensen te vergroten, zodat men weet wat er zich in de wereld afspeelt. Maar dan vanuit een ander perspectief", vertelt Plant aan East Valley Tribune.

Op het album staan de nummers 'Shine it all around', 'Freedom fries', 'Tin pan valley', en ' When the levee breaks'. De liedjes kunnen op de website van Plant worden gedownload en zijn op cd beschikbaar. Plant weet niet hoeveel geld zijn cd tot nu toe heeft opgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen