Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Beatles doen The Rolling Stones

Shownieuws

Nooit eerder vertoond materiaal waarop The Beatles een nummer zingen van poprivalen the Rolling Stones wordt binnenkort op dvd uitgebracht.

The Beatles doen The Rolling Stones

Nooit eerder vertoond Beatles-materiaal wordt binnenkort uitgebracht. Het gaat om beelden waarop The Beatles een nummer zingen van hun poprivalen The Rolling Stones. Te zien is hoe George Harisson en Ringo Starr 'Jumping Jack flash', een 'Stones'-hit uit 1968, ten gehore brengen. In oktober verschijnt het materiaal op dvd.

Het filmpje is in 1971 opgenomen, vlak voor aanvang van een door Harisson georganiseerde concert ten gunste van Bangladesh. De dvd bevat een registratie van dit evenement. De organisatie die de dvd uitbrengt, is 'dolgelukkig' dat de nieuwe beelden kunnen worden toegevoegd. "Dit materiaal lag al 34 jaar in een archief. We zijn ontzettend blij dat we er toch tegenaan zijn gelopen", verklaart een woordvoerder.

Het 'Harisson New York Concert for Bangladesh' wordt beschouwd als de voorloper van festivals die op grote schaal geld inzamelen voor derdewereldlanden. Behalve The Beatles maakten Eric Clapton, Bob Dylan en Ravi Shankar er hun opwachting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen