Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 ontvangt onderscheiding in Portugal

Shownieuws

U2 heeft zondag een van de hoogste onderscheidingen in Portugal ontvangen, de orde van de vrijheid. De lintjes werden uitgereikt door de Portugese president.

U2 heeft zondag een van de hoogste onderscheidingen in Portugal ontvangen, de orde van de vrijheid. De Ierse rockband kreeg de onderscheiding voor zijn humanitaire bijdrage aan de maatschappij in de afgelopen 25 jaar. De lintjes werden uitgereikt door de Portugese president Jorge Sampaio.

Zanger Bono, gitarist The Edge, bassist Adam Clayton en drummer Larry Mullen Jr. werden geëerd in het presidentieel paleis. Na de ceremonie gaven de leden van U2 een concert in de Portugese hoofdstad Lissabon. Meer dan vijftigduizend mensen woonden het laatste Europese concert van de 'Vertigo'-tournee bij.

U2 heeft zich tijdens zijn carrière altijd ingezet voor derdewereldlanden. Zo speelden de bandleden in 1985 voor een groot publiek op het 'Live Aid'-concert om geld in te zamelen voor de bestrijding van de hongersnood in Ethiopië. In juli dit jaar trad U2 weer op voor het goede doel, opnieuw om aandacht te vragen voor de armoede in ontwikkelingslanden.

De band zet de 'Vertigo'-tournee volgende maand met een reeks concerten voort in de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen