Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ozzy Osbourne stopt met Ozzfest

Shownieuws

Rocker Ozzy Osbourne zal in de toekomst niet meer optreden als hoofdact van het jaarlijkse heavy metal-festival Ozzfest. De zanger heeft last van zijn keel.

Rocker Ozzy Osbourne zal in de toekomst niet meer optreden als hoofdact op het jaarlijkse heavy metal-festival Ozzfest. Dat maakte de zanger vrijdag bekend, meldt MTV News. Ozzy zal de tour van dit jaar nog afmaken en op volgende Ozzfests zo nu en dan verschijnen als surpriseact.

In een verklaring zegt Ozzy dat de naam en reputatie van het festival na tien jaar zo gevestigd zijn, dat het succes ook zonder hem kan worden voortgezet. "Het is voor mij tijd om door te gaan en me te richten op andere bezigheden", laat hij weten.

Osbourne is met zijn oude band Black Sabbath de belangrijkste act op het festival. Omdat hij de laatste weken wordt geteisterd door keelproblemen heeft de band een aantal concertdata moeten schrappen of verschuiven. Een woordvoerder zegt dat Ozzy nog maar in een klein aantal, speciaal geselecteerde steden zal optreden.

In een recensie die vrijdag verscheen in de Amerikaanse krant de Tacoma News Tribune, staat dat Ozzy's stem het begaf tijdens het nummer Dirty women. "Zijn stem kraakte afschuwelijk en hij reageerde daarop door zijn microfoon op de grond te smijten en van het podium af te stormen", schrijft de recensent.

De ernst van Ozzy's keelprobleem is nog niet vastgesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen