Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nine Lives wint Gouden Luipaard

Shownieuws

De film 'Nine lives', van regisseur Rodrigo Garcia, heeft op de 58e editie van het Zwitserse Locarno filmfestival de Gouden Luipaard gewonnen.

'Nine lives', van regisseur Rodrigo Garcia, heeft de hoogste onderscheiding ontvangen tijdens de 58e editie van het Locarno filmfestival in Zwitserland. De film won de Gouden Luipaard, meldt BBC News zondag. Glenn Close, Holly Hunter en Sissy Spacek spelen de hoofdrollen in de Amerikaanse productie.

Er waren zeventien films in de running voor de prestigieuze prijs, maar volgens het hoofd van de jury, filmmaker Vittorio Storaro, was 'Nine lives' zo 'uitmuntend' geregisseerd dat een overwinning onvermijdelijk was

Het festival in het Zwitserse plaatsje Locarno staat bekend als 'het kleinste onder de grote filmfestivals'. Desondanks is het een van de oudste en meest gerenommeerde festivals van Europa. In 1946 vond het voor de eerste keer plaats.

'Nine lives' gaat over belangrijke keerpunten in de levens van negen verschillende vrouwen. Het ensemble actrices, waaronder ook Robin Wright Penn, Emily Mortimer en Molly Parker, wonnen collectief de prijs voor beste vrouwelijke rol.

Zilveren Luipaarden werden onder meer uitgereikt aan de Turkse regisseur Yilmaz Arslan voor 'Fratricide' en aan de Duister Florian Hoffmeister voor '3° kälter'. De prijs voor beste mannelijk rol ging naar Patrick Drolet voor zijn rol in 'La Neuvaine' van de Canadese filmmaker Bernard Edmond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen