Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meer animo voor Big Brother dan voor Live 8

Shownieuws

In Groot-Brittannië hebben meer mensen de finale van Big Brother bekeken dan de Live 8 concerten van vorige maand: 7,8 miljoen kijkers.

In Groot-Brittannië hebben meer mensen de finale van Big Brother bekeken dan de Live 8 concerten van vorige maand. De finale piekte vrijdagavond met 7,8 miljoen kijkers en bereikte een gemiddelde van 6,7 miljoen. Naar Live 8 keken gemiddeld zo'n 6,6 miljoen mensen.

Een woordvoerster van Channel 4, die het programma uitzendt, zegt 'ontzettend gelukkig' te zijn met het 'fantastische succes' van het zesde seizoen. "Het is een show die zichzelf keer op keer opnieuw uitvindt. We kijken nu al uit naar de volgende serie." De zender heeft een overeenkomst getekend met producent Endemol om nog twee series te maken van het reality-programma.

De winnaar van het programma was de 35-jarige danser Anthony Hutton. Hij ging er met de helft van het prijzengeld, een bedrag van 50 duizend pond (ruim 73 duizend euro) vandoor. De andere helft was eerder weggeven aan een andere deelnemer die grote kans maakte te winnen. Hij werd voor de keuze gesteld de helft van het prijzengeld in ontvangst te nemen of het volledige bedrag aan de winnaar over te laten - wie dat ook zou zijn.

De Nederlandse versie van Big Brother gaat op 5 september voor de vijfde keer van start bij Talpa. De presentatie is in handen van Bridget Maasland en Ruud de Wild. Het programma is nu al in opspraak omdat de zender op zoek is naar een hoogzwangere vrouw die in het huis wil bevallen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen