Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Talpa trekt ruim 1 miljoen kijkers

Shownieuws

De eerste uitzending van Talpa is zaterdagavond door 1,1 miljoen mensen bekeken. Daarmee was de nieuwe zender marktleider.

De eerste uitzending van Talpa is zaterdagavond door 1,1 miljoen mensen bekeken. Daarmee was de nieuwe zender van John de Mol op haar eerste uitzenddag met een aandeel van 14,8 procent marktleider. Nederland 2 volgde met 13,8 procent, RTL 4 sluit de top 3 met een aandeel van ruim tien procent.

De televisiezender werd officieel 'geopend' door Linda de Mol en Beau van Erven Dorens met het programma 'Linda, Beau & Jack'. Het duo kondigde vanuit de woning van Linda alle programma's aan die het komende seizoen op Talpa te zien zijn. Fragmenten van onder meer 'Lieve Lust', 'Gooise vrouwen' en 'Je leven in de steigers' passeerden de revue.

Spijkerman probeerde ondertussen zijn Kopspijkercabaretiers over te halen toch mee te gaan naar de zender. In een satirisch filmpje kreeg Spijkerman telkens een keihard 'nee' te horen. In het interview dat volgde liet hij echter in het midden of de cabaretiers wel of niet meegaan. Het nieuwe programma van Spijkerman gaat in januari van start.

Dat de cabaretiers op de eerste avond van Talpa hun medewerking verleenden aan de zender wekt de indruk dat een overstap niet uitgesloten is. Onder meer Martine Sandifort, Alex Klaasen en Viggo Waas waren in het filmpje te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen