Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The great raid' geen propagandafilm

Shownieuws

In 'The great raid', de nieuwe film van regisseur John Dahl, staat het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse luitenant-kolonel Henry Mucci in WOII centraal.

In 'The great raid', de nieuwe film van John Dahl, staat het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse luitenant-kolonel Henry Mucci in de Tweede Wereldoorlog centraal. De regisseur is bang dat het publiek zijn film ziet als een propagandafilm voor de oorlogen in Irak en Afghanistan.

In de jaren van de Tweede Wereldoorlog werd het moraal van de thuisgebleven Amerikanen opgekrikt met producties waarin de minder leuke kanten van de oorlog buiten beschouwing bleven. 'The great raid' heeft zulke bijbedoelingen niet, verzekert Dahl. Omdat de film een klassiek 'heldenverhaal' vertelt, zouden mensen dat kunnen denken, vreest de regisseur.

De film vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog die onder leiding van Mucci, ruim vijfhonderd gevangengenomen soldaten proberen te redden uit een Japans strafkamp. Benjamin Bratt, bekend van de politieserie 'Law and order' en zijn filmrol in 'Miss Congeniality', speelt de rol van Mucci.

'The great raid' is dit weekend in Amerika in première gegaan. De film zal niet in de Nederlandse bioscopen draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen