Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Samenwerking Armand en Willemsen 'bijzonder'

Shownieuws

Het debuutalbum 'Don't say a word' van zanger Eddy Willemsen ligt vanaf deze week in de winkel. De samenwerking met Armand was voor hem een bijzondere ervaring.

Het debuutalbum 'Don't say a word' van zanger Eddy Willemsen ligt vanaf deze week in de winkel. De samenwerking met muzikant en oud-protestzanger Armand is voor Willemsen 'een bijzondere ervaring' geweest. "Voordat de opnames begonnen hebben we Armand moeten oppompen", vertelt Willemsen. "Hij moest eerst een pijpje roken met allemaal verschillende soorten stuff erin. Toen hij zijn pijpje aanstak, ontstond er een enorme rookontwikkeling en ging het brandalarm af."

De 59-jarige Armand speelt mondharmonica op het nummer 'Give it a try', dat op het nieuwe album van Willemsen staat. "Het is een hele vreemde man" zegt Eddy. "Maar als hij eenmaal zijn drankje en zijn blowtje heeft, dan gaat hij en dan doet hij het gewoon." Armand, die werd geboren als Herman van Loenhout, scoorde in 1967 een hit met 'Ben ik te min'.

Willemsen maakte eind jaren tachtig carrière als deejay op de radio van de Tros. Daarnaast speelde hij in de band 'One for all', maar een doorbraak als muzikant zat er destijds niet in. De Tros stak hier een stokje voor. "In die tijd was het niet mogelijk om een zangcarrière te hebben als je deejay was op de radio", legt Eddy uit. "Dat zou verstrengeling van belangen zijn geweest."

Een half jaar geleden voelde Willemsen dat hij alles wel zo'n beetje had gedaan. Hij besloot een solo-cd te maken. "Het gaat 'Don't say a word heten'", vertelt Willemsen aan Novum Nieuws. De eerste singles, 'Clever' en 'Come on', behaalden in 2004 al de Mega top 100. 'Come on' wordt ook uitgebracht in landen als Frankrijk, Duitsland en Rusland. "Rusland is een heel apart verhaal en ook wat vaag. Ik zag op internet opeens mijn naam staan op verschillende Russische sites", aldus Eddy. "Dat is echt heel vreemd."

Eddy stuurde zijn cd-single 'Come on' ook naar Engeland. Een Engelse presentator vergeleek het nummer zelfs met werk van The Beatles. "Hij vond de opbouw veel weg hebben van hun nummer 'Hello, goodbye'", vertelt Eddy. Binnenkort zit de zanger om de tafel met de producers van Paul McCartney. "Ik had mijn album opgestuurd naar een meneer van een Engels label en onlangs werd ik gebeld", vertelt hij. "Hij had het laten horen aan de producers van McCartney en vroeg of ik wilde komen praten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen