Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan wil haar talen spreken

Shownieuws

Georgina Verbaan wil 'graag' verschillende talen leren. "Over een paar dagen vertrek ik naar Madrid voor een cursus Spaans", vertelt ze.

Actrice Georgina Verbaan wil graag verschillende talen leren. Over een paar dagen vertrekt ze naar Madrid om daar een cursus Spaans te beginnen. Verder wil zij het Swahili onder de knie krijgen en is ze begonnen met Duitse les. "Mijn moeder is Duitse en het is eigenlijk een schande dat ik het niet goed meer spreek", vertelt Verbaan in De Telegraaf van vrijdag.

De nu 25-jarige actrice zegt het Duits tot haar 5e goed te hebben gesproken, omdat zij tot die tijd regelmatig naar Duitse familieleden ging. Tegenwoordig leert Verbaan graag, maar op de mavo wilde ze van niemand iets aannemen. "Ik vond de school zo'n keurslijf."

Georgina hield in het stuk 'Oogverblindend, dat in mei in het theater was te zien, een monoloog van vijf kwartier in het Engels. "De taal geeft zo'n internationaal gevoel. Ik spreek al vanaf mijn 6e Engels", zegt Verbaan. "Geleerd door veel naar de BBC te kijken."

Vanaf oktober is Verbaan te zien in het toneelstuk 'De barones'. Hierin is zij een brutaal, beetje dommig en eigenaardig type. "Ik speel één van de drie milieuactivisten." Het toneelstuk is geschreven voor actrice Kitty Courbois. Naast haar en Verbaan spelen Rick Nicolet en Hugo Haenen een rol.

'De barones' gaat op 6 oktober in première in het Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen