Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Carpenter helpt t.A.T.u aan comeback

Shownieuws

Richard Carpenter, Sting en Dave Stewart helpen het Russiche dames-duo t.A.T.u aan een comeback. Carpenter nam met t.A.T.u het nummer 'Gomenasai' op.

De dames van t.A.T.u hebben voor hun nieuwe album 'Dangerous and moving' hulp gehad van enkele vooraanstaanden uit de muziekindustrie. Zanger Richard Carpenter heeft een van de nummers opgenomen met Yulia Volkova en Lena Katina. Sting is op de cd te horen als basgitarist en Dave Stewart heeft een nummer geschreven voor de Russinnen.

Het popduo brak in 2002 door met de singles 'All the things she said' en 'Not gonna get us'. De singles werden geproduceerd door Trevor Horn, die ook verantwoordelijk was voor het debuutalbum '200km/hr in the wrong lane'. Hiervan werden wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht. Horn is verder bekend van zijn productiewerk voor onder anderen Seal.

De 20-jarige Volkova en Katina werden met name bekend door hun controversiële gedrag. Ze deden zich voor als lesbiennes en verschenen regelmatig tongzoenend op het podium. Twee jaar geleden deden zij mee aan het Eurovisie Songfestival in Riga. Daar werd hen verboden te zoenen, op straffe van diskwalificatie. T.A.T.u eindigde uiteindelijk op een derde plaats.

Het nieuwe album verschijnt deze herfst. Daarna reizen de dames voor promotie naar Amerika en Europa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen