Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tygo Gernandt is Schimpie

Shownieuws

Tygo Gernandt onthult dat hij Schimpie uit de reclame voor een nagelinfectie is. Hij doet ook 'Fruit today' en 'Planet internet'.

De stem van het wezentje Schimpie, dat in een televisiereclame onder teennagels kruipt, is die van Tygo Gernandt. Dat zegt de acteur in de jongste uitgave van het tijdschrift FHM. Gernandt zegt het inspreken van stemmen 'gewoon heel leuk' te vinden, maar Schimpie beschouwt hij als 'de ergste'.

De 31-jarige Gernandt is ook te horen in commercials van onder meer 'Planet internet' en 'Fruit today'. Hij ziet het inspreken als stemmen vooral als lucratieve bijverdienste. "Voor de film 'Van God los' heb ik tienduizend euro gekregen voor negen maanden werk", legt hij uit. "Je kunt in Nederland simpelweg geen geld verdienen met acteren."

Voor zijn rol in 'Van God los' ontving Gernandt twee jaar geleden een Gouden Kalf. Na deze film heeft hij naar eigen zeggen lange tijd geen aanbiedingen gekregen. "Misschien denken ze dat je te druk bent, of te duur. Maar het is stil na een prijs."

De rust is inmiddels voorbij. Dit jaar staan acht filmprojecten gepland met Gernandt. 'Het schnitzelparadijs', waarin hij naar eigen zeggen 'een Servische vleeshakker' speelt, komt in september uit. "Ik scheld ook in het Servisch terwijl ik op varkens sta te hakken."

Andere projecten waaraan de acteur werkt zijn onder meer de film 'Dekmantel' - waarin hij een mongooltje speelt dat is bekeerd tot de islam; de tv-serie van 'De Dominee' en de film 'Ik omhels je met duizend armen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen