Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dianne Reeves bepaalt sfeer in film Clooney

Shownieuws

Jazzzangeres Dianne Reeves treedt op in de film 'Good night, and good luck', geregisseerd door George Clooney. De sfeer in de film wordt door Reeves bepaald.

Jazzzangeres Dianne Reeves treedt op in de film 'Good night, and good luck', geregisseerd door George Clooney. De sfeer in de film, die helemaal in zwart-wit is geschoten, wordt voor een groot deel bepaald door de zangeres en haar liedjes. Clooney heeft persoonlijk de nummers uitgezocht die ze ten gehore brengt, meldt Eurweb.

De soundtrack is voor het grootste gedeelte live tijdens de filmopnamen opgenomen. Klassiekers als 'Too close for comfort' en 'One for my baby' passeren de revue. Reeves heeft sinds 2003 geen muziek meer uitgebracht. De soundtrack van de film is vanaf 27 september verkrijgbaar.

'Good night, and good luck' gaat op de openingsavond van het New York Film festival op 23 september in première. Daarna is de film gelimiteerd te zien in theaters in New York en Los Angeles. De cast bestaat uit onder anderen Robert Downey Jr., Patricia Clarkson en Jeff Daniels.

Het is de tweede keer dat Clooney, van oorsprong acteur, de regie van een film in handen heeft. 'Good night, and good luck' vertelt het verhaal van de legendarische CBS-nieuwslezer Edward R. Murrow die stevig in de clinch ligt met senator Joseph McCarthy. De senator was in de jaren '50 om zijn klopjacht op communisten in de film- en televisiewereld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen