Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dallas-ster Bel Geddes (82) overleden

Shownieuws

Barbara Bel Geddes, de Amerikaanse actrice die Miss Ellie Ewing speelde in de Amerikaanse hit-serie 'Dallas', is overleden. Ze is 82 jaar oud geworden.

Barbara Bel Geddes, de Amerikaanse actrice die Miss Ellie Ewing speelde in de Amerikaanse hit-serie 'Dallas', is overleden. Ze is 82 jaar oud geworden. Volgens The San Francisco Chronicle is ze maandag aan longkanker overleden in haar woning in Maine.

Bel Geddes, de dochter van industrieel ontwerper Norman Bel Geddes, werd genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in het filmdrama 'I Remember Mama' uit 1948. Ook werd ze bekend met haar rol in de Broadwayhit 'Cat on a Hot Tin Roof' waarin ze de rol van Maggie speelde. De rol in 'Dallas' kwam pas veel later in haar carrière. Bel Geddes was al gepensioneerd en zorgde voor haar echtgenoot Windsor Lewis, bij wie in 1966 kanker werd geconstateerd. Hij stierf in 1972.

Zes jaar later was Bel Geddes platzak toen ze gevraagd werd voor de rol van Miss Ellie in 'Dallas'. De serie was vrijwel meteen een grote hit, ook buiten de Verenigde Staten.

In Maart 1984 kreeg de actrice een hartaanval. Haar rol werd een half jaar overgenomen door actrice Donna Reed. Daarna keerde Bel Geddes terug om tot het voorlaatste seizoen van de serie de rol van Miss Ellie te spelen. Uiteindelijk werd de hitserie Dallas door het Amerikaanse tv station CBS van de buis gehaald in 1991.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen