Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijke dader schietpartij Cohn aangehouden

Shownieuws

De man die ervan wordt verdacht Grammy Award-winnaar Marc Cohn zondag in het hoofd te hebben geschoten is maandag gearresteerd.

De man die ervan wordt verdacht Grammy Award-winnaar Marc Cohn zondag in het hoofd te hebben geschoten is maandag gearresteerd. De 26-jarige verdachte werd maandagavond na een inval van de politie aangehouden in een verlaten huis in Denver. Cohn werd zondag na een optreden neergeschoten.

De schutter probeerde zondag de auto met Cohn en zijn manager Tom Dube op een snelweg tot stoppen te dwingen. Toen de manager weigerde de auto langs de weg stil te zetten, schoot de man met een vuurwapen en raakte hij beide mannen.

De 46-jarige zanger overleefde de aanslag. Hij werd maandag ontslagen uit het ziekenhuis, nadat artsen een kogel hadden verwijderd uit de rechterkant van zijn hoofd. De kogel schampte eerst de manager van Cohn.

De aangehouden verdachte was op de vlucht voor de autoriteiten. De politie was naar hem op zoek, omdat hij niet was komen opdagen in een rechtbank. Hij wordt verdacht van het illegaal bezit van drugs en wapens. Nu worden hem 24 extra aanklachten ten laste gelegd, waaronder pogingen tot moord.

Cohn won in 1991 een Grammy Award in de categorie beste nieuwkomer en beste nummer voor het liedje 'Walking in Memphis'. De muzikant is getrouwd met ABC News-correspondente Elizabeth Vargas. Zij hebben samen een zoon van 2 jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen