Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Emmy-ceremonie blijft toch bij het oude

Shownieuws

De uitreiking van de Emmy's vindt dit jaar toch op dezelfde manier plaats als voorgaande jaren. Eerder was besloten een aantal veranderingen door te voeren.

De uitreiking van de Emmy's vindt dit jaar toch op dezelfde manier plaats als voorgaande jaren. Eerder was besloten een aantal veranderingen door te voeren. De Academy of Television Arts & Sciences heeft deze week besloten deze terug te draaien. De raad is bang dat anders de 'originaliteit van de Emmy-show' wordt aangetast.

De kijkcijfers van de prijsuitreiking vielen vorig jaar tegen. Bijna veertien miljoen mensen keken naar de drie uur durende ceremonie; voor Amerikaanse begrippen zijn dat er weinig. De organisatie besloot daarom de bedankspeeches van tevoren op te nemen om de extra tijd te kunnen besteden aan meer vermaak. Ook werd geopperd sommige prijzen, met name die voor kleine producties, een week van tevoren uit te reiken.

Het besluit is niet alleen teruggedraaid, omdat wordt gevreesd voor de aantasting van de originaliteit. Ook is berekend dat de maatregelen niet zo tijdsbesparend zijn als werd gedacht.

De Emmy is een Amerikaanse prijs voor televisieprogramma's. In 1949 vond de eerste uitreiking plaats. Dit jaar worden de winnaars op 18 september in Los Angeles bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen