Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anand Tucker regisseert 'His dark materials'

Shownieuws

Anand Tucker is uit meer dan vijftig regisseurs gekozen om het eerste deel van de succesvolle boekentrilogie 'His dark materials' van Pullman te regisseren.

De Engelsman Anand Tucker is uit meer dan vijftig regisseurs gekozen om de verfilming van het eerste deel van de boekentrilogie 'His dark materials' te regisseren. Dat meldt BBC News. Tucker neemt de regie over van Chris Weitz, die zich uit het project heeft teruggetrokken vanwege de grote 'technische uitdagingen'.

"De mogelijkheid om Philip Pullmans uitzonderlijke verhaal te mogen verfilmen, is letterlijk een droom die uitkomt", zegt Tucker. "Ik werd meteen verliefd op 'His dark materials' toen ik het las en ben sindsdien een groot fan."

Pullman is blij met de keuze van Tucker. Hij noemt zijn ideeën 'spannend'. "Ik heet Anand van harte welkom als regisseur. Hij respecteert de integriteit van het verhaal en zal deze behouden tijdens het maken van de film."

Het eerste boek in de fantasyreeks heeft de titel 'The golden compass'. De film krijgt de titel 'Northern lights' mee. Het tweede boek in de serie heet 'The subtle knife' en het derde 'Amber spyglass'.

Tucker heeft eerder 'Hilary and Jackie', een film over de levens van muzikanten Jacqueline en Hilary Du Pre, geregisseerd. Hij was ook verantwoordelijk voor de productie van 'Girl with a pearl earring'. Weitz, die 'American pie' en 'About a boy' maakte, blijft bij het project betrokken als scripschrijver.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen