Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chantal Janzen snapt Belle in 'Beauty and the beast'

Shownieuws

Chantal Janzen kan zich prima voortstellen dat haar personage Belle, in de musical 'Beauty and the beast', verliefd wordt op een monster.

Chantal Janzen kan zich goed voorstellen dat haar personage Belle in de musical 'Beauty and the beast' verliefd wordt op een monster. "Dat gebeurt mezelf constant", verklapt ze aan Novum Nieuws. "Ik ben nog nooit met iemand aangekomen waarvan mijn omgeving zei: 'Wauw, wat een mooie man'." 'Beauty and the beast' gaat over een mooi meisje dat verliefd wordt op een afzichtelijk beest.

De repetities van het klassieke liefdesverhaal zijn dinsdag in Studio Focus in Amsterdam van start gegaan. De komende vijf weken staat de 33-koppige cast, onder wie Janzen en Carlo Boszhard, tijdens de repetities leiding onder van de Amerikaanse regisseur Glenn Casale. Chantal vindt het 'geweldig' met hem werken: "Hij weet precies wat hij wil, maar laat me ook vrij mijn eigen draai te geven aan Belle."

De Amerikaan baseert zich niet op de tekenfilm die in 1991 door Disney is uitgebracht. Ook de Broadway-versie, die is begonnen in 1994, wordt niet klakkeloos overgenomen. "Ik heb me gebaseerd op de originele novelle uit de achttiende eeuw," vertelt hij. "Daar zit meer psychologie en seks in dan de meeste mensen weten." Casale benadrukt dat het gaat om het ultieme liefdesverhaal waarin twee zielsverwanten elkaar proberen te vinden. "Deze versie wordt intiem, passioneel en avontuurlijk."

Presentator Carlo Boszhard speelt de rol van kandelaar Lumière. Hij weet haarfijn uit te leggen hoe dit object van binnen in elkaar zit. "Lumière is iemand die de moed niet wil opgeven. Hij is het licht van de voorstelling en ook een beetje een rokkenjager. Hij wil niks liever dan weer mens worden, zodat hij ook weer achter de vrouwtjes aan kan. Maar bovenal wil hij het iedereen naar de zin maken. Dat herken ik ook wel van mezelf", vertelt Carlo.

Voor de Nederlandse versie van 'Beauty and the beast' worden meer dan 150 kledingstukken op maat gemaakt in Londen. Mariska van Kolck, die mevrouw Pot speelt, verzucht dat haar 'pakje' vooral heel warm is. "En ik heb bedacht dat een theepot niet loopt, maar schuifelt. Dat wordt dus klink oefenen en aan mijn conditie werken."

De eerste try-out van 'Beauty and the beast' is op 26 september in theater Het Park in Hoorn. De première is op 2 oktober in Carré. Dinsdag heeft de Joop van den Ende Theaterproducties bekendgemaakt dat in de voorverkoop meer dan 120 duizend kaarten zijn verkocht. Daarmee heeft de musical alle Nederlandse voorverkooprecords van een reizende voorstelling gebroken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen