Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Will Young veilt spullen voor goed doel

Shownieuws

Zanger Will Young veilt enkele persoonlijke spullen via eBay om geld op te halen voor drie liefdadigheidsorganisaties. "Ik wil zo veel mogelijk geld ophalen."

Zanger Will Young veilt enkele persoonlijke spullen via de internetsite eBay om geld op te halen voor drie liefdadigheidsorganisaties waarvan hij de beschermheer is. "Ik wil zo veel mogelijk geld ophalen voor de organisaties als mogelijk. Alle beetjes helpen", zegt de 26-jarige zanger op zijn website. "Het is erg leuk om het op deze manier te doen en ik hoop dat mensen deze actie steunen."

De 21 artikelen van de Britse winnaar van het programma 'Pop Idol' in 2002 worden sinds vrijdag aangeboden op het internet. De veiling eindigt maandag. Onder de items bevindt zich de hoed die de zanger droeg tijdens het zingen van 'Very kind', een paar gympen en een platina album van 'Friday's child'.

Ook brengt Young enkele op maat gemaakte kleding en een shirt uit zijn middelbare schooltijd onder de hamer. Het hoogste bod is gedaan op het viervoudige platina album (2240 euro). De hoed heeft 36 bieders getrokken; het hoogste bod op het hoofddeksel is 720 Britse ponden (ongeveer 1040 euro).

De drie liefdadigheidsorganisaties die Will onder zijn hoede heeft genomen zijn Mencap, een organisatie die mensen met leermoeilijkheden steunt, Positive Action South West, ter ondersteuning van mensen met aids en hiv, en Women's Aid, een organisatie die hulp verleent aan slachtoffers van huiselijk geweld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen