Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rutger Hauer schrijft autobiografie

Shownieuws

Rutger Hauer brengt in het najaar van 2006 een autobiografie uit. Dat heeft uitgeverij De Boekerij/Forum bekendgemaakt. De titel is nog niet bekend.

Rutger Hauer brengt volgend jaar na de zomer een autobiografie uit. Dat heeft uitgeverij De Boekerij/Forum bekendgemaakt. Het boek wordt eerst in Nederland uitgebracht en daarna in Amerika, waar de filmster eveneens bekend is. Het is nog niet bekend wat de titel wordt van het boek.

De 61-jarige Hauer verwierf in de jaren '70 nationale bekendheid in de televisieserie 'Floris', daarna in de films 'Turks fruit' en Soldaat van Oranje'. Begin jaren '80 verhuisde Hauer naar de Verenigde Staten om daar zijn filmgeluk te beproeven. Hij speelde onder er onder meer in films als 'Nighthawks', 'Blade runner', 'Flesh & blood' en in de Britse televisieserie 'Escape from Sobibor', waarvoor hij een Golden Globe kreeg.

De in Breukelen geboren acteur heeft laten weten dat de opbrengst van zijn autobiografie naar zijn eigen fonds voor goed doelen gaat, 'The Rutger Hauer starfish association'. Het fonds steunt kinderen en zwangere vrouwen die besmet zijn met aids. Hauer is momenteel in de bioscoop te zien in de films 'Sin city' en 'Batman begins'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen