Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Juryleden proces Jackson betreuren vrijspraak

Shownieuws

Twee van de twaalf juryleden, die Michael Jackson hebben vrijgesproken, hebben spijt van dit besluit. "Er is geen twijfel mogelijk: die jongen is misbruikt."

Twee van de twaalf juryleden, die Michael Jackson hebben vrijgesproken van kindermisbruik, hebben openlijk spijt van dit besluit. Dat hebben zij maandagavond bekendgemaakt. "Er is geen twijfel over mogelijk: die jongen is misbruikt", zegt het jurylid Eleanor Cook in een tv-interview. Jurylid Ray Hultman is het ook niet eens met de vrijspraak van de King of Pop.

De advocaat van Jackson noemt de beschuldigingen 'beschamend' en 'beledigend'. "Twaalf juryleden zijn in overeenstemming tot een besluit gekomen en dan hoor je opeens twee maanden later dat twee juryleden het er niet mee eens zouden zijn."

Hultman en Cook zijn twee van de drie juryleden die in eerste instantie vonden dat Jackson wel schuldig was. Het derde lid wil anoniem blijven. De juryleden zouden hebben ingestemd met vrijspraak, omdat de voorzitter gedreigd zou hebben hen uit de jury te verwijderen. Overigens kan de juryvoorzitter iemand niet verwijderen als deze het niet eens is met de andere juryleden.

Jacksons advocaat twijfelt over de beweegredenen van Hultman en Cook. "Ik ben erg wantrouwig. Ze vinden het blijkbaar leuk om op televisie te zijn." De twee juryleden zijn momenteel bezig een boek over de rechtszaak te schrijven. Zij ontkennen naar de media te zijn gestapt om extra geld te verdienen. Hultman en Cook willen naar eigen zeggen laten zien hoe het rechtssysteem in Amerika werkt. "Ik vertel het verhaal nu, omdat ik geloof dat het nooit te laat is de waarheid te vertellen", zegt Cook in het interview.

Jackson werd half juni vrijgesproken van alle tien aanklachten die tegen hem waren ingediend. De voornaamste aanklacht behelsde het vermeende misbruik van een toen 13-jarige jongen op zijn ranch in Neverland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen