Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato zingt op jubileum-cd Will Tura

Shownieuws

Marco Borsato zingt op het jubileum-album 'Viva Tura' van de Vlaamse zanger Will Tura het nummer 'Het kan niet zijn'.

Marco Borsato zingt op het jubileumalbum 'Viva Tura' van de Vlaamse zanger Will Tura het nummer 'Het kan niet zijn'. Aanleiding voor het album is de vijfenzestigste verjaardag van de chansonnier. Het album bevat, naast de bijdrage van Borsato, interpretaties van Tura-liedjes gezongen door artiesten onder wie Clouseau, Helmut Lotti en Belle Perez.

Borsato is 'trots' op het feit dat hij heeft mogen samenwerken met Tura. "Ook ik heb in het verleden het genoegen mogen hebben met deze weergaloze man te mogen spelen", schrijft Borsato op zijn website. "Samen met hem heb ik het nummer 'Onbewoonbaar verklaard' gedaan." Volgens Borsato staan op het jubileumalbum aan Tura uitsluitend artiesten die Tura waardeert en respecteert.

Borsato schrijft dat de zanger zijn cadeautje vorige week in ontvangst heeft genomen en er 'zeer content' mee is. "De zanger en de componist die ik ben, kan zich geen mooiere kroon op het werk indenken dan jullie eerbetoon", liet Tura weten via de Vlaamse zender 'Radio 2'.

Will Tura werd 65 jaar geleden als Arthur Blanckaert in Veurne geboren. In 1958 treedt hij voor de eerste keer solo op, onder de naam Will Tura. Tijdens zijn vakantie in 1962 schrijft Tura een melodie op een bierviltje en Ké Riema zet er tekst op. Met dit liedje 'Eenzaam zonder jou' scoort hij zijn eerste hit. Dertig jaar later zal een opiniepeiling in een krant dit lied als grootste Vlaamse hit aller tijden bestempelen.

Tura componeert het gros van zijn liedjes zelf. In België heeft hij in de loop der jaren meer dan honderd hits gescoord. In 1981 scoort hij met 'Hopeloos' zijn enige top tien notering in de Nederlandse hitparade.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen