Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rosie O'Donnell op Broadway

Shownieuws

Comédienne Rosie O'Donnell neemt een rol over in de Broadway-musical 'Fiddler on the roof'. O'Donnell vervangt Andrea Martin.

Comédienne Rosie O'Donnell neemt een rol over in de Broadway-musical 'Fiddler on the roof'. Dat maakten de producenten van de show maandag bekend. O'Donnell vervangt Andrea Martin. Ze speelt de vrouw van melkboer Veyve, een rol van Harvey Fierstein. O'Donnell is vanaf 20 september in het stuk te zien.

Fierstein zegt 'ontzettend blij' te zijn met Rosie als tegenspeelster. "Ik ben al twintig jaar met haar bevriend en weet zeker dat zij begrijpt hoe de geschiedenis van dit stuk behouden moet blijven."

'Fiddler on the roof' ging in 1964 voor het eerst in première. Het is een humoristische en hartverscheurende musical die zich afspeelt in een klein Russische dorpje aan de vooravond van de Russische revolutie. De melkboer wil koste wat het kost vasthouden aan de tradities waar hij zo aan gehecht is, maar wordt tegengewerkt door zijn vijf opgroeiende dochters.

O'Donnell maakte haar debuut op Broadway in 1994 als Rizzo in de hitshow 'Grease'. In 2001 schitterde ze wederom op het podium, deze keer als Seussical in 'The cat in the hat'. Twee jaar later was ze verantwoordelijk voor de autobiografische musical over Boy George 'Taboo'. Die productie flopte genadeloos. Ze maakte furore als filmactrice in 'Sleepless in Seattle' en 'A league of their own'. Met 'The Rosie O'Donnell Show' won ze zes jaar achtereen een Emmy voor beste talkshowhost.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen