Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giorgio Armani weet wie opvolger wordt

Shownieuws

Ontwerper Giorgio Armani weet al wie hem zou kunnen opvolgen mocht hij zelf ooit met pensioen gaan. "Tom Ford zou het kunnen."

Ontwerper Giorgio Armani weet wie hem zou kunnen opvolgen, mocht hij zelf met pensioen gaan. "Tom Ford zou het kunnen," vertelt hij aan Vogue. De 71-jarige Italiaan ontkent zelf te willen stoppen met zijn dagelijkse werkzaamheden als ontwerper. Volgens insiders zou hij er echter binnenkort mee ophouden, omdat het te zwaar voor hem wordt. De 41-jarige Ford wist stoffige modehuizen als Gucci en Yves Saint Laurent weer op de kaart te zetten. Sindsdien wordt hij beschouwd als een mode-genie.

Ondanks de geruchten staat Armani nog midden in de modewereld. "Haute couture bestaat niet meer," vindt hij. "De modehuizen doen er tegenwoordig alles aan om maar zoveel mogelijk internationale media te trekken. Ze willen alleen maar verkopen, verkopen, verkopen. Van liefde voor het vak blijft dan weinig meer over. Het is allemaal veel te theatraal, terwijl vrouwen er volgens mij helemaal niet bij willen lopen als een stelletje idioten" Armani lanceerde zelf pas twee seizoenen geleden zijn eerste haute couture lijn, Armani Privé.

Armani werd geboren in het Italiaanse plaatsje Piacenza. Na zijn militaire dienst ging hij werken bij een Italiaans warenhuis. In 1964 mocht hij bij ontwerper Nino Cerruto aan de slag en enkele jaren later bij het label Ungaro. In 1974 lanceerde hij zijn eerste mannencollectie onder zijn eigen naam. Armani bezit wereldwijd meer dan tweeduizend winkels, en heeft een omzet van bijna 1 miljard euro per jaar. Daarmee is Armani het meest succesvolle Italiaanse modehuis van het moment.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen