Kies je favoriete radiostation

Dossiers

B-Filmfestival zonder filmsterren

Shownieuws

Op het alternatieve B-Filmfestival, vrijdag in Salt Lake City van start is gegaan, worden geen grote filmsterren verwacht. Dat is dan ook precies de bedoeling.

Op het jaarlijkse B-Filmfestival, dat vrijdag in Salt Lake City in de staat Utah van start is gegaan, worden geen grote filmsterren verwacht. Het festival is bedoeld als tegenhanger van het prestigieuze Sundance filmfestival van acteur Robert Redford. Dat staat weliswaar eveneens in het teken van de onafhankelijke film, maar is over de jaren uitgegroeid tot een evenement waar grote sterren en filmbonzen maar al te graag hun gezicht zien laten.

Trent Harris, één van de oprichters van het B-Filmfestival, vertelt dat hij het in 1996 zo had gehad met het 'snobistische' filmfestivalwereldje, dat hij besloot iets totaal anders op te zetten. Toen hij de film 'Rubin and Ed' zag kwam hij op het idee om 'films die zo slecht zijn dat ze weer goed worden' jaarlijks te vertonen voor de echte B-filmfans. "Er wordt altijd ontzettend gelachen. We laten vreselijke slechte films zien en hebben er na afloop grappige gesprekken over", vertelt hij.

Dit jaar konden fans via internet stemmen op de beste B-film die ze in de afgelopen tien jaar op het festival hebben gezien. 'Rubin and Ed', 'Beach blanket bingo' en 'Halfway to hell' kwamen als winnaars uit de bus. Het festival duurt nog tot zondag. Naar verwachting zullen er zo'n 250 liefhebbers op af komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen