Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blueslegende John Baldry overleden

Shownieuws

De Britse blueslegende 'Long John' Baldry is op 64-jarige leeftijd in het Canadese Vancouver overleden. Hij kampte al maanden met ademhalingsproblemen.

De Britse blueslegende 'Long John' Baldry is op 64-jarige leeftijd in het Canadese Vancouver overleden. Hij had een longinfectie en kampte al maanden met ademhalingsproblemen. Baldry wordt gezien als de grondlegger van de Britse blues- en rock-'n-roll-scene in de jaren zestig.

Baldry, die vanwege zijn lengte de bijnaam 'Long John' droeg, is vooral bekend om zijn talentscouting. Zo hoorde hij de jonge, nog onbekende, Rod Stewart op een perron van een Londens metrostation zingen en zichzelf begeleiden op de mondharmonica. Baldry was zo onder de indruk dat hij Stewart meteen opnam in zijn legendarische band The Hoochie Coochie Men.

Behalve aan de carrière van Stewart, leverde Baldry een grote bijdrage aan de doorbraak van wereldsterren als Mick Jagger en Charlie Watts. Hoewel hij zelf meer dan veertig albums heeft uitgebracht, lag zijn hart vooral bij het ondersteunen van beginnende artiesten.

Baldry scoorde hits met nummers als 'Don't try to lay no boogie-woogie on the king of rock and roll', dat hij samen met Stewart en Elton John produceerde, en 'You've lost that loving feeling'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen