Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Hanks in verfilming 'Chalie Wilson's War'

Shownieuws

Tom Hanks, hoofdrolspeler in de Dan Brown-verfilming 'De Da Vinci Code', vertolkt ook de hoofdrol in 'Charlie Wilson's War'.

Tom Hanks speelt ook in de tweede verfilming van een boek van succesauteur Dan Brown. Na eerder in de thriller 'The Da Vinci code' te hebben gespeeld, vertolkt de Amerikaanse acteur ook de hoofdrol in 'Charlie Wilson's war'. De 'Forrest Gump'-acteur gaat de rol van Charlie Wilson vertolken, een omstreden Texaanse politicus die in de jaren tachtig een seksschandaal veroorzaakt.

De film, op de waarheid gebaseerd, portretteert het leven van Wilson in de goede en de slechte jaren. Als chef van de Amerikaanse centrale inlichtingendienst CIA heeft Wilson bijgedragen aan de val van het IJzeren Gordijn. Hij is nu werkzaam als lobbyist in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

De 49-jarige Hanks is tevens met de filmmaatschappij Universal Pictures overeengekomen de film samen met zijn zakenpartner Gary Goetzman te produceren. Momenteel is Hanks druk bezig met de opnamen van 'The Da Vinci code', die in 2006 in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen