Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fotograaf: 'Handtekening Diaz leek authentiek'

Shownieuws

Fotograaf Paul Rutter, die werd verhoord in de rechtszaak over naaktfoto's van Cameron Diaz, dacht toestemming te hebben voor publicatie van de foto's.

Fotograaf Paul Rutter, die woensdag werd verhoord in de rechtszaak over naaktfoto's van Cameron Diaz, zegt ter goeder trouw te hebben gehandeld. Volgens hem was het contract waarmee Diaz toestemming gaf voor publicatie van de foto's bona fide. "Ik geloofde dat de handtekening echt was, dat nam ik althans aan."

Rutter nam circa tien jaar geleden foto's van de topless actrice voor haar doorbraak. De 32-jarige Diaz heeft vorige week onder ede verklaard het contract nooit te hebben ondertekend. Ook heeft hij een contract waarin Diaz toestemming zou verlenen voor publicatie. Handtekeningexperts zeggen dat de handtekening is vervalst.

Rutter werd ervan verdacht Diaz te willen chanteren; zij moest de foto's voor ruim drie miljoen euro terugkopen, anders zou hij ze verspreiden. Diaz weigerde te betalen en stapte naar de politie. De chantageaanklacht is inmiddels vervallen; Rutter wordt vervolgd voor diefstal, valsheid in geschrifte en meineed.

Als Rutter schuldig wordt bevonden, dan hangt hem een gevangenisstraf van maximaal zes jaar boven het hoofd. De slotpleidooien worden vrijdag door beide partijen gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen