Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The omen' keert terug

Shownieuws

Regisseur Moore gaat een remake maken van 'The omen', de film uit 1976 over de komst van een antichrist in het huis van een gewone familie.

Regisseur John Moore gaat een remake maken van 'The omen', de horrorklassieker uit 1976 over de komst van een antichrist in het huis van een gewone familie. Volgens Variety gaat de remake waarschijnlijk 'Omen 666' heten.

De film, over een jongetje dat op de zesde dag van de zesde maand om zes uur wordt geboren, was in zijn tijd extreem spannend. Het begin van het eind van de wereld, die begint met de geboorte van de zoon van Satan in menselijke vorm, staat voorspeld in de bijbelse openbaringen. Daardoor werd het waarheidsgehalte van de film door kijkers hoog ingeschat. De film was bovendien doorspekt met religieuze muziek.

Na het succes van de eerste 'Omen', door critici ook wel één van de meest schrikwekkende horrorfilms ooit genoemd, kon een vervolg niet uitblijven. In totaal zijn er vier 'Omen'-films gemaakt waarin het jongetje Damien telkens mensen vermoord en uiteindelijk wint, omdat hij de zoon van de duivel is. Tegen de tijd dat 'Omen IV' in 1991 uitkwam, had het publiek het daarmee echter zo gehad, dat de film rechtstreeks op video verscheen in plaats van in de bioscoop.

Het script voor de nieuwe 'Omen' wordt geschreven door Dan McDermott. Het project wordt momenteel met sneltreinvaart op de rails gezet, omdat de filmstudio begin oktober met de opnamen wil starten. Welke acteurs in 'Omen 666' te zien zullen zijn, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen