Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'R. Kelly had wél seks met meisje van 14'

Shownieuws

Een meisje dat is te zien op een video waarin zij seks heeft met R. Kelly, was tijdens de opnamen minderjarig, zegt een getuige. "Ze was ongeveer 14 jaar oud."

Een meisje dat is te zien op een video waarin zij seks heeft met zanger R. Kelly, was tijdens de opnamen minderjarig. Dat heeft een getuige woensdag verklaard voor de rechter. "Ze was ongeveer 14 jaar oud, omdat het kapsel dat ze heeft in die tijd erg populair was. Ik zat in de tweede klas toen ik dat kapsel had", zegt de nu 21-jarige Simha Jamison. Zij is een vriendin van het meisje uit de video.

De videoband werd in 2002 in het huis van de R&B-ster gevonden. Kelly ontkent onschuldig te zijn aan alle veertien beschuldigingen van kindermisbruik en kinderporno waarvan hij naar aanleiding van de vondst wordt verdacht.

Volgens de openbaar aanklager is de video opgenomen tussen 1 januari 1998 en 1 november 2000. De advocaten van de zanger zijn het hier niet mee eens. Zij stellen dat het in 1984 geboren meisje in die tijd sowieso minderjarig was en de video dus op een later tijdstip moet zijn opgenomen.

R.Kelly heeft in 1997 een Grammy Award gewonnen voor 'I believe I can fly'. Hij is ook bekend door zijn seksueel getinte muziek als 'Bump n' grind'. De volgende hoorzitting vindt volgende week plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen