Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato wint Zendtijdprijs

Shownieuws

Marco Borsato heeft de Radio 2 Zendtijdprijs gewonnen.Die wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die van bijzondere betekenis is voor de Nederlandse radio.

Marco Borsato heeft de Radio 2 Zendtijdprijs gewonnen. De prijs wordt sinds 2002 jaarlijks toegekend aan een artiest die van bijzondere betekenis is voor de Nederlandse radio. De prijs is een initiatief van Radio 2 en Conamus, een instantie die Nederlandse muziek ondersteunt en promoot.

Zendercoördinator Kees Toering zegt het hoog tijd te vinden voor een onderscheiding voor Borsato. "Marco was in 2004 de meest gedraaide Nederlandse artiest op de radio. Bovendien wordt hij volgend jaar 40: kortom, de perfecte gelegenheid voor een groots eerbetoon." Ook Jerney Kaagman, directeur van Conamus, vindt Borsato een terechte keuze. Volgens haar spreekt de zanger zowel jong als oud aan.

Borsato zelf vindt de prijs een waardering voor het Nederlands product. "Vele collega's hebben net als ik jarenlang hard aan de weg getimmerd, waardoor er weer vertrouwen in het Nederlands lied is ontstaan."

Tijdens het Radio 2 Gala van het Nederlandse lied, dat op 19 maart plaatsvindt, neemt Borsato de prijs in ontvangst. Een groot aantal Nederlandse artiesten zal de zanger een hommage brengen door een lied uit zijn oeuvre te vertolken. Eerder winnaars waren onder anderen Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ramses Shaffy en Willeke Alberti.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen