Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leven Notorious B.I.G. verfilmd

Shownieuws

Over het leven van de doodgeschoten rapper 'Notorious B.I.G.' wordt een film gemaakt. De productie is in handen van zijn eigen moeder en manager Wayne Barrow.

Het leven van de doodgeschoten rapper Notorious B.I.G. wordt verfilmd, meldt de Hollywood Reporter. De productie is in handen van zijn moeder en zijn voormalig manager Wayne Barrow. Filmmaatschappij Fox Searchlight financiert het project. Hiphoprecensent Cheo Hodari Coker is gevraagd het verhaal te schrijven. Hij trok veel met de rapper op in de laatste maand van diens leven en was de laatste die de rapper interviewde.

Volgens Barrow probeerde de familie al vijf jaar een film over het leven van de rapper van de grond te krijgen. "Fox Searchlight geeft ons nu eindelijk de vrijheid het verhaal te vertellen hoe wij dat willen. Andere maatschappijen waren niet zo ruimdenkend."

Notorious B.I.G, die geboren werd als Christopher Wallace, werd in maart 1997 op 24-jarige leeftijd vermoord in Los Angeles. De zaak is nooit opgelost. In 2002 spande zijn ex-vrouw Faith Evans samen met zijn moeder Voletta Wallace een rechtszaak aan tegen de politie van Los Angeles. Zij dachten dat deze betrokken was bij de moord. Begin deze maand bleek dat de politie belangrijke bewijsstukken had achtergehouden en het geding werd wegens procedurefouten nietig verklaard.

Volgens de Hollywood Reporter laat de familie het er niet bij zitten en spant zij een nieuwe rechtszaak aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen