Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter weer op nummer één

Shownieuws

Zowel de jeugd- als de volwasseneneditie van 'Harry Potter and the half-blood prince' is deze week het bestverkochte boek in de Nederlandse boekhandel.

'Harry Potter and the half-blood prince' is het bestverkochte boek in de Nederlandse boekhandel. De eerste twee plaatsen van 'De Bestseller 60' worden deze week bezet door de jeugd- en de volwasseneneditie van het boek. En dat, terwijl de Nederlandse editie van het boek niet voor 19 november in de schappen ligt.

Het succes van het zesde deel in de Harry Potterserie van J.K. Rowling kent geen grenzen. In Canada is haar boek hard op weg het bestverkochte aller tijden te worden, ondanks het feit dat de verkoop in eerste instantie dreigde tegen te vallen. Ook in diverse andere landen heerst een ware 'Potter-mania'.

Volgens critici is 'Harry Potter and the half-blood prince' net zo charmant, intelligent en hilarisch als de voorgaande delen. Harry is inmiddels van een klein jongetje uitgegroeid tot een jonge man. Voor heel jonge fans is het boek dan ook niet meer geschikt. Eén ding is zeker: een belangrijk personage komt te overlijden.

Het zesde deel heeft twee jaar op zich laten wachten. Zijn voorganger, 'Harry Potter and the order of the phoenix' kwam in 2003 in Nederland eveneens nieuw binnen op één en stond twaalf weken in 'De Bestseller 60'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen