Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Iraanse memoires Sean Penn in de krant

Shownieuws

Sean Penn laat opnieuw zijn journalistieke kwaliteiten zien. Hij reisde in juni af naar de Iraanse hoofdstad Teheran. Zijn ervaringen staan in de krant.

Iraanse memoires Sean Penn in de krant

Sean Penn laat opnieuw zijn journalistieke kwaliteiten zien. De Oscarwinnaar reisde in juni af naar de Iraanse hoofdstad Teheran. De Amerikaanse krant de San Francisco Chronicle publiceert deze week een vijfdelige serie over zijn ervaringen in het land. In november 2003 deed Penn voor dezelfde krant verslag vanuit Irak.

Penn beschrijft onder meer de moeite die hij heeft moeten doen een visum te bemachtigen en het moment dat een vingerafdruk moest worden gemaakt voordat hij het land in mocht. Ook vertelt hij over vrouwen, die al in het vliegtuig naar het land opdracht krijgen het gezicht te bedekken.

De acteur vergelijkt Teheran met Bagdad en Mexico Stad. "Deze steden zijn gevuld met geschreeuw, getoeter en warme, zwaar vervuilde lucht. Dat geldt ook voor met modder bevuilde brommers, die met onmenselijke snelheden door het verkeer razen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen