Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nance hoort weinig roddels

Shownieuws

Presentatrice Nance hoort volgens eigen zeggen maar weinig roddels. "Ik ga bijna nooit naar feestjes", vertelt zij.

Nance, de kersverse presentatrice van SBS Shownieuws, hoort weinig roddels. "Ik ga bijna nooit naar feestjes", vertelt zij Novum Nieuws. "Dan koop ik de bladen en denk ik: 'Oh, is dat echt waar?'." De voormalig Tros-presentatrice gaat vanaf 1 september drie keer per week het entertainmentprogramma presenteren met Nada van Nie.

Nada kende Nance nog niet, maar vindt het 'heel leuk' dat de vroege editie van het programma dubbelpresentatie wordt. Voor Van Nie, die programma's als Voetbalvrouwen en De Modepolitie presenteerde, is Shownieuws 'de ultieme combinatie'. "Ik bedenk en schrijf de laatste jaren veel tv-concepten met Erik van der Hoff en zijn productiebedrijf. En nu kan ik dat combineren met presenteren."

De 32-jarige Nance presenteerde sinds september 1999 verschillende programma's voor de Tros. Jarenlang was zij het gezicht van Lingo'. Het programma stopt, nu zij de overstap heeft gemaakt naar SBS6. Volgens Nance 'zat het er aan te komen'. "Als je gedwongen wordt van half acht naar half zes te verhuizen omdat de soap ONM op dat tijdstip moet uitzenden, kan ik mij voorstellen dat de Tros ermee stopt."

Het blijft vooralsnog onduidelijk welke programma's Nance naast Shownieuws gaat presenteren. "Het zijn meerdere programma's", zegt ze. "We zijn er nog niet helemaal uit; omschrijf ze maar als familieprogramma's." Lang heeft ze niet hoeven nadenken over haar overstap. "Ik kreeg een goed aanbod en dacht: 'Nieuwe ronde, nieuwe kansen'."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen