Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Christie's verkoopt zomerhuis prins Bernhard

Shownieuws

Christie's gaat het zomerhuis van Prins Bernhard op Monte Argentario verkopen. Het huis diende 50 jaar als zomerverblijf voor de koninklijke familie.

Veilinghuis Christie's Great Estates verkoopt het zomerhuis van Prins Bernhard op het Toscaanse schiereiland Monte Argentario. Het huis L'elefante felice (De gelukkige olifant) is gelegen bij het stadje Porto Ercole en diende ruim vijftig jaar als zomerverblijf voor de koninklijke familie.

De door olijfbomen van de buitenwereld afgesloten villa is in U-vorm gebouwd en telt 24 kamers. Op het landgoed van 4,2 hectare, dat Prins Bernhard begin jaren zestig van de familie Borghese kocht, staat een hoofdgebouw met bewakershuisje, een gastenverblijf en bevindt zich een zwembad. Het huis kijkt uit over de Tyrrheense Zee en ligt nog geen anderhalf uur reizen van Rome.

Het van oorsprong Romeinse havenstadje Portus Ercolus diende in de vroege Middeleeuwen als uitvalsbasis voor de beruchte piraat Barbarossa. In het begin van de zeventiende eeuw sleet de schilder Caravaggio er de nadagen van zijn turbulente leven. Hierna kende Porto Ercole nog vele beroemde bewoners, zoals regisseur Carlo Ponti en zijn vrouw Sophia Loren en Pulitzerprijswinnaar Robert Warren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen