Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Loes Luca kiest lievelingsfilms

Shownieuws

Loes Luca presenteert dit jaar het succesvolle programma 'De Keuze van' tijdens het Nederlands Film Festival, waarin ze met filmmakers hun films bespreekt.

Loes Luca presenteert dit jaar het succesvolle programma 'De Keuze van' tijdens het Nederlands Film Festival. De actrice heeft acht Nederlandse films uit 25 jaar Nederlandse filmgeschiedenis uitgekozen die zij graag wil vertonen. Ze koos onder meer voor de films 'Het veld van eer' (Bob Visser, 1983), 'Een dagje naar het strand' (Theo van Gogh, 1984), 'De Noordelingen' (Alex van Warmerdam, 1992), 'Ja zuster nee zuster' (Pieter Kramer, 2002) en 'Cloaca' (Willem van de Sande Bakhuyzen, 2003).

Luca vertelt dat de acht films die ze gaat vertonen allemaal op haar persoonlijke verlanglijstje staan. "Oudere films als 'Een dagje naar het strand', of juist recente zoals 'Cloaca', ik wil ze heel graag nog eens zien met de makers erbij. Aan 'Het veld van eer' en 'Ja zuster nee zuster' heb ik zelf mogen meewerken en op het resultaat ben ik nog steeds trots. Bovendien heb ik veel affiniteit met documentaires en ik vertoon daarom ook graag 'Sweet & hot music', een film over variétéartiesten."

Loes Luca leidt zelf de filmvertoningen in en na afloop spreekt ze met de cast, crew en andere gasten die over de film kunnen vertellen. De voorstellingen vinden dagelijks plaats in het Rembrandt Theater in Utrecht, een van de locaties van het filmfestival.

Voor 'De Keuze van' vraagt het Nederlands Film Festival jaarlijks aan een betrokkene bij de Nederlandse film een programma samen te stellen van Nederlandse producties die hij of zij interessant vindt. Filmjournalist Peter van Bueren, schrijver Ronald Giphart en cabaretier en acteur Theo Maassen gingen Luca voor.

Het 25e Nederlands Film Festival vindt plaats van 28 september tot en met 7 oktober 2005.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen