Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiohead duikt studio in voor nieuw album

Shownieuws

Radiohead is bezig met het opnemen van het vervolg op het album 'Hail to the thief' uit 2003. Het is niet bekend wanneer het nieuwe album uitkomt.

Radiohead is bezig met het opnemen van het vervolg op het album 'Hail to the thief' uit 2003. De Britse alternatieve rockband heeft de afgelopen achttien maanden in de eigen studio doorgebracht. "We zijn donderdag eindelijk 'een normale studio' ingedoken met heel veel nieuw materiaal. Het duurt lang voordat we een keuze hebben gemaakt, dus we gaan er haast bij maken", meldt de officiële website van de band.

Het is onduidelijk of de bandleden nieuwe nummers gaan opnemen in de normale studio of dat alleen het materiaal van de eigen studio wordt gebruikt. Volgens het management gaan de leden van de rockband een paar nieuwe ideeën met elkaar doornemen. "De band wil een volgende stap in zijn muziek zetten."

De bandleden zitten momenteel zonder platenmaatschappij, maar zijn niet actief op zoek naar een nieuw label. Geruchten doen de ronde dat de band een platencontract heeft gesloten met Warner Music. Het management van de rockband heeft de geruchten echter ontkend.

De Britse groep is bekend van nummers als 'Street spirit', 'Karma police' en 'Go to sleep'. Het is niet bekend wanneer het nieuwe album uitkomt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen