Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ursul de Geer regisseert toneelstuk 'Leeftijd'

Shownieuws

Ursul de Geer is de regisseur van het toneelstuk 'Leeftijd', waarin Josine van Dalsum de hoofdrol speelt. De opbrengst gaat naar een kinderziekenhuis.

Ursul de Geer is de regisseur van het toneelstuk 'Leeftijd', waarin Josine van Dalsum en Aram van de Rest de hoofdrollen spelen. De opbrengsten van het toneelstuk komen op verzoek van Josine ten goede aan de afdeling kinderoncologie van het Emma Kinderziekenhuis. Van Dalsum is volgens haar artsen volledig genezen van kanker.

In 'Leeftijd' speelt Van Dalsum samen met haar zoon Van de Rest het verhaal van een moeder, bij wie terminale kanker is geconstateerd. Het verhaal komt sterk overeen met de werkelijke wereld van de actrice en haar zoon. De confrontatie tussen de zoon en de terminale moeder staat in het toneelstuk centraal.

Het is overigens niet de eerste keer dat De Geer een stuk regisseert. De presentator en regisseur is vooral bekend van het programma ''t Is hier fantastisch'. Hij regisseerde eerder het toneelstuk 'Gloed'. Daarvoor won hij de NRC Publieksprijs.

'Leeftijd' gaat op 15 september in het Compagnietheater in Amsterdam in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen